Fit Werkt!

Dorn behandeling

De Dorn behandeling is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Deze kan worden gebruikt bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn behandeling is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk en zeer werkzaam. De behandeling werkt zonder medicijnen en is snel en gemakkelijk te leren.

De basis van de Dorn behandeling is altijd de correctie van het beenlengteverschil. Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht: bekkenscheefstand!
Het leidt vaak tot veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm-en blaasproblemen en nekklachten.
Meestal krijg je te horen: ‘je been is te kort, doe maar een zooltje in je schoen’. Dit stabiliseert de bekkenscheefstand alleen maar, wat later tot nog meer heup- en rugklachten kan leiden.

Met zelfhulp oefeningen kan de cliënt zichzelf corrigeren. De behandeling is ook heel goed voor zenuwen en organen.
Deze behandeling kan goed in combinatie worden gedaan met Breuss massage.

Breuss-massage

De Breuss-massage is een fijngevoelige, handmatige rugmassage die gericht is op het oplossen van psychische, energetische en lichamelijke blokkades. Deze massage biedt een zachte en effectieve benadering voor het verlichten van spanningen en het bevorderen van welzijn.
Deze massage is bijzonder geschikt voor het behandelen van tussenwervelkolomproblemen zoals ischias en hernia. Door middel van deze massage kunnen deze aandoeningen op een ongevaarlijke en succesvolle manier worden behandeld.

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren.
Bij osteoporose of pijn moet de massage heel voorzichtig gedaan worden, de massage mag niet pijnlijk zijn.
Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn behandeling.

De Breuss-massage kan ook na de Dorn behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. De Breuss-massage kan je zo vaak je wilt herhalen. (www.ideletteeijgelaar.nl)